Γλυκά | Συνταγές
Κέικ με αβοκάντο

10′

ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

50′

ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

8-10

ΜΕΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Σε μεγάλο multi ρίχνουμε το αβοκάντο (αφού το έχουμε καθαρίσει), το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, τον καφέ, το baking powder και τη λιωμένη σοκολάτα. Ασφαλίζουμε το multi και το βάζουμε σε λειτουργία μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μικρή φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, στους 180οC για 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ μόλις είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Υλικά

  • 150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150g καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ baking powder
  • 110ml γάλα επιλογής
  • 60ml καφές espresso ή νερό
  • 200g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 αβοκάντο
Share This