Σαλάτες | Συνταγές
Σαλάτα με φακή και γλυκοπατάτα
10′
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20′-30′
ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
1
ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1 – 2
ΜΕΡΙΔΕΣ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκίτσες την γλυκοπατάτα.
- Σε ένα μικρό ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, απλώνουμε την κομμένη γλυκοπατάτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, στους 200οCγια 20 – 30 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι με νερό, βράζουμε τη φακή έως το βαθμό αρεσκείας μας. Είτε καλά βρασμένη ώστε να είναι μαλακή, είτε λιγότερο βρασμένη να κρατάει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στο ίδιο μπολ βάζουμε τη βρασμένη φακή, την ψημένη γλυκοπατάτα και τα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά μας και ανακατεύουμε καλά. Έτοιμη η σαλάτα μας!
Σημείωση : Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την ανοχή στα όσπρια, βράζουμε καλά τη φακή μας.
Υλικά
- ½ κούπα φακή
- 1 γλυκοπατάτα
- Πράσινη σαλάτα επιλογής ανάμεικτη (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κλπ)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.γ μέλι
- Αλάτι