Σαλάτες | Συνταγές
Σαλάτα με φακή και γλυκοπατάτα

10′

ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

20′-30′

ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

1 – 2

ΜΕΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκίτσες την γλυκοπατάτα.
  • Σε ένα μικρό ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, απλώνουμε την κομμένη γλυκοπατάτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, στους 200οCγια 20 – 30 λεπτά.
  • Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι με νερό, βράζουμε τη φακή έως το βαθμό αρεσκείας μας. Είτε καλά βρασμένη ώστε να είναι μαλακή, είτε λιγότερο βρασμένη να κρατάει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Στο ίδιο μπολ βάζουμε τη βρασμένη φακή, την ψημένη γλυκοπατάτα και τα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά μας και ανακατεύουμε καλά. Έτοιμη η σαλάτα μας!

Σημείωση : Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την ανοχή στα όσπρια, βράζουμε καλά τη φακή μας.

Υλικά

  • ½ κούπα φακή
  • 1 γλυκοπατάτα
  • Πράσινη σαλάτα επιλογής ανάμεικτη (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κλπ)
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.γ μέλι
  • Αλάτι
Share This