Σαλάτες | Συνταγές
Σαλάτα με ρεβύθια και τόνο

10′

ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

20′-30′

ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

1 – 2

ΜΕΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν, αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει για 6 – 8 ώρες.
  • Παράλληλα κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο ή στα τέσσερα και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Στο ίδιο μπολ βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια, τα κομμένα ντοματίνια και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε καλά.       Έτοιμη η σαλάτα μας!

Tip : Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά της αρεσκείας σας (κρεμμύδι, καρότο, αγγούρι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά κλπ).

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβύθια βρασμένα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πολύχρωμη πιπεριά
  • 120g τόνος
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
Share This