Γλυκά | Συνταγές
Εύκολη τάρτα σοκολάτα με πορτοκάλι

15′-20′

ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

0′

ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

8 – 10

ΜΕΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

Για τη βάση :

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το κακάο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Σε ένα μέτριο ταψί για τάρτες ή σε ατομικά φορμάκια ρίχνουμε τα υλικά μας και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τοιχώματα.

Για το μείγμα σοκολάτας :

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το γάλα και το χυμό από το πορτοκάλι και 1/2 κ.γ αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε 3 με 4 ώρες ώστε να πήξει το μείγμα σοκολάτας.

Tip : Το αλάτι θα ενισχύσει την γεύση της σοκολάτας!

Υλικά

  • 250g μπισκότα Digestive
  • 60g βούτυρο
  • 4 κ.σ κακάο
  • 400g κουβερτούρα
  • 100ml γάλα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι (προαιρετικά) 
Share This