Γλυκά | Συνταγές
Εύκολη τάρτα σοκολάτα με πορτοκάλι
15′-20′
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
0′
ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
1
ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
8 – 10
ΜΕΡΙΔΕΣ
Εκτέλεση
Για τη βάση :
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το κακάο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Σε ένα μέτριο ταψί για τάρτες ή σε ατομικά φορμάκια ρίχνουμε τα υλικά μας και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τοιχώματα.
Για το μείγμα σοκολάτας :
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το γάλα και το χυμό από το πορτοκάλι και 1/2 κ.γ αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο.
- Αφήνουμε 3 με 4 ώρες ώστε να πήξει το μείγμα σοκολάτας.
Tip : Το αλάτι θα ενισχύσει την γεύση της σοκολάτας!