Θαλασσινά | Συνταγές
Μπιφτέκια γαρίδας με κινόα

15′-20′

ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

15′-20′

ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

2

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

3

ΜΕΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε την κινόα. Αφού βράσει την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και με το χέρι μας τις σπάμε σε μικρότερα κομμάτια, όσο θέλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολυκόφτη, αλλά δεν τις θέλουμε πολτό.
  • Στο ίδιο μπολ βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, την βρασμένη κινόα, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πλάθουμε σε 6 μέτρια μπιφτέκια και τα βάζουμε στο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα, στους 200οC για 15 με 20 λεπτά. Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα είναι έτοιμα!

Tip : Μπορείτε να τα σερβίρετε σε ψωμάκι στρογγυλό, σε τορτίγια ή με σαλάτα επιλογής!

Υλικά

  • 400g γαρίδες μικρές, βρασμένες
  • 150g κινόα βρασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 30g αλεύρι
  • 1 κ.σ κέτσαπ (ή πικάντικη σάλτσα)
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ μαγιονέζα φυτική (ή κανονική ή γιαούρτι)
  • 1 κ.σ μαϊντανός αποξηραμένος
  • 1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
Share This