Ζυμαρικά | Συνταγές
Κριθαράκι με μανιτάρια και θυμάρι

25′-30′

ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

15′-20′

ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

2

ΜΕΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε 1 κ.γ θυμάρι, ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί και ανακατεύουμε ξανά.
  • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ακόμα 1 κ.γ θυμάρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις δούμε το κριθαράκι να στεγνώνει προσθέτουμε και πάλι λίγο νερό, ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε την προσθήκη νερού σταδιακά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι, περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Tip : Αν επιθυμείτε προσθέστε κι άλλο θυμάρι, δίνει υπέροχο άρωμα! Σερβίρετε με σκληρό τυρί ή κρέμα τυρί επιλογής.

Υλικά

  • 120g μανιτάρια 
  • 200g κριθαράκι άβραστο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 40ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 500 – 600ml νερό
  • θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Share This