Ζυμαρικά | Συνταγές
Κριθαράκι με μανιτάρια και θυμάρι
25′-30′
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15′-20′
ΧΡΟΝΟΣ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
1
ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2
ΜΕΡΙΔΕΣ
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε 1 κ.γ θυμάρι, ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί και ανακατεύουμε ξανά.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ακόμα 1 κ.γ θυμάρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις δούμε το κριθαράκι να στεγνώνει προσθέτουμε και πάλι λίγο νερό, ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε την προσθήκη νερού σταδιακά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι, περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Tip : Αν επιθυμείτε προσθέστε κι άλλο θυμάρι, δίνει υπέροχο άρωμα! Σερβίρετε με σκληρό τυρί ή κρέμα τυρί επιλογής.